Založ si blog

Referendum 3 x áno, pomôžme našej spoločnosti

Tak rozmýšľam, že som ešte stále plnoprávnym členom tejto spoločnosti. Mám chuť vyjadriť svoj názor. Mrzí ma, ak to niekomu prekáža, ale urobím to. Mám predstavu o chode tejto spoločnosti a nebudem pasívny. Aj keď v istom denníku moju aktivitu porovnávajú s teroristami v Paríži, chcem tejto spoločnosti dať niečo dobré a preto budem aktívny. Aliancia za rodinu má vraj, podľa niektorých, niekoľko spoločných znakov s islamskými teroristami. Keby to nebolo hlboko urážajúce, len by som sa trpko usmial. Som priaznivcom Aliancie za rodinu.

Áno, máme veľmi silnú zbraň. Nemali by sme ju váhať použiť. Touto zbraňou je, že na rozdiel od našich názorových oponentov, nebudeme voči ním cítiť nenávisť. Máme radi ľudí, o ktorých vraj ide. LGBTI komunitu. To však neznamená, že budeme mlčať o pravde.

LGBTI komunita si veľmi naivne myslí, že tí, čo sa samozvane rozhodli lobovať za ňu, to s ňou myslia dobre a že im naozaj ide o týchto ľudí. Aj komunistom šlo o robotníkov, aj fašistom šlo o Nemecko. My však vieme, že to tak nebolo. A takto je to aj s LGBTI loby. Títo ľudia, ktorých nikto nevolil, sú teda samozvaní. Dostávajú však výborné finančné krytie. Poskytujú jej ho samotné zdroje z EU. (My sami toto financujeme? Hrôza.) Nečudo teda, že za tie peniaze sa loby snaží čo to zo seba dostať. Keby nešlo o nastolenie nového právneho systému, vo svojej podstate nielen nedemokratického, ale aj nemorálneho, nech si majú.

Akýsi predstaviteľ LGBTI komunity vyhlásil, že nechystajú nijakú antikampaň proti referendu. Rád by som tomuto tvrdeniu veril. Inak je to však s LGBTI loby. Pri rozsahu, ktorý si pomaly uvedomujem, sa pýtam. Je to organizovaná antikampaň? Je z osobných finančných príspevkov lobistov? Tie štvavé a pomerne nenávistné články v novinách, to je náhoda? Ak sa kde tu nechajú počuť, že referendum ich nezaujíma, prečo tá panika? Čo to zastrašovanie ľudí, ktorí zbierajú príspevky pre referendum? (Projekt „Ďakujeme“) Inak, ja neviem, koľko ich to stojí. Veď akoby vykradli sklad, arzenál svojich predchodcov. KSČ iste nechala nejaké tie heslá, ktoré sa dajú nejako už len použiť. Niečo ako: „čierna hrozba, čierny teror, už zasa stredovek“. Alebo aj: „Sú nové časy.“ Človek by čakal, že snáď už vymyslia niečo nové, keď sú tie nové časy.

V diskusiách sa akoby náhodou zjavujú ľudia, ktorí akoby náhodou napíšu kde čo a nehovorím, že vždy vulgárne. Len z nich má človek pocit, že ich niekto vyškolil, že vykonávajú niečo… niečo, čo robia ako propagandisti, nie ako občania.

Ale je tu ešte pohľad z druhej strany. Nielen, že niečo tvrdia, makajú na antikampani. Dávajú si záležať na jednom. Slovensko je ostrov. Povedali by ste si konečne. Je to ostrov, kde sa ešte nezatvára za podivné veci. Za to, že slobodne poviete pravdu, že to nie je podľa vás to pravé, aby žili spolu vo vzťahu dvaja muži, dve ženy. Že pohlavia sú len dve. Za to, že nedovolíte, aby vaše dieťa šlo na takú sexuálnu výchovu, ktorá doslova prevracia morálne princípy, ktorým veríte. A vaša rodina celé generácie.

Áno, sme ostrov. Užime si to.

Nie je to záhadné, že sa sem dostáva tak málo správ o odsúdených za spomínané veci, ktoré sa udiali aj v EU? Aj v USA? Ako to? Veď máme slobodu a demokraciu? Aj v našich médiách? Nie žeby sem tie správy neprenikali, niežeby ich bolo tak málo. Niežeby v diskusiách hneď najatí ľudia nepísali, že je to podvrh a podobne. Nečudujem sa, čo im ostáva…

Spomínal som nový pravný neporiadok, ktorí by LGBTI lobisti radi zaviedli. My mnohí sme presvedčení, že aj dnes je LGBTI ľuďom ponúknuté dostatočné právne krytie. Pravdaže, vždy je čo vylepšiť. Naša spoločnosť ich nenúti žiť ako heterosexuálov. Prečo LGBTI loby však chce zákony, ktoré heterosexuálov budú nútiť a navádzať k zmene sexuálneho správania, počnúc promiskuitou, homosexualizáciou, zmenou pohlavia? Sú šikovní. Oni vedia, že my už vieme svoje. Oni majú zálusk. Chýbajú im deti. A tak chcú tie naše. A o tomto je to referendum. Že musia hľadať inde. Tu pre nich detí niet. Doteraz si každý môže vybrať. Žiť čisto, žiť pohlavne. Ale nikto nebol nútený k veciam, ktoré sa nezhodujú s jeho svedomím.

V úvode som spomínal, že v prípade Aliancie za rodinu ide o normálnu občiansku aktivitu. Keby im – loby to hralo do karát, referendum by im nevadilo. Slobodné vyjadrenie ich nenecháva na pokoji. Chcú nás obrať o občiansku slobodu tým, že nám nanútia svoje zvrátené zákony cez EU, cez parlament. Chcú poškodiť demokraciu. Rovnako, ako ju v mene „slobody“ zničili komunisti a pred nimi fašisti. Nadobudol som pocit, že rok 1948 sa opakuje. Slovensko vtedy obstálo. Rovnako v roku 1968! Aj o tomto je referendum. Možno jedna z posledných vecí, ktoré budem môcť úplne slobodne a zároveň zákonne vykonať ako občan tohoto štátu.

Som kresťan, preto píšem: Nech Boh požehná Slovensko a jeho ľud.

 

 

 

 

 

 

 

 

+

Pelegrini – nikdy!

04.04.2024

Je tu druhé kolo a ako je mu vlastné, sú tu len dve voľby. Vyberať naozaj nie je veľmi čo. Budem voliť Korčoka, hoci nie rád. Avšak pri pohľade na pána Pelegríniho nemám na výber. Nie je čo riešiť. Ocitli sme sa v čase, kedy si neželáme výmenu vlády viac ako v bežných rokoch, kedy tak sledujeme vlastné politické preferencie. Krajina sa znovu dostala na hranicu [...]

MS KC fotografie

12.03.2024

Milan Sládek Krížová cesta Ďakujem Emílii Mihočovej za zaslanie fotografií a súhlas s ich publikovaním. Všetky fotografie nafotil Dušan Majerník©Východný dištrikt +

Milan Sládek Krížová cesta

05.03.2024

Je úžasné robiť umenie, ktoré presahuje nielen mieru všednosti, ale ašpiruje k najvyšším métam. Zvlášť, keď chce niekto rozprávať príbeh víťaznej smrti môjho Pána. Milan Sládek odohral skvelé predstavenie. Jedno z najlepších, aké som v živote videl. Môžem spokojne povedať, že pár profesionálov som už hrať videl. Pri predstaveniach zvyknem byť mimoriadne [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

desjano

človek, umelec, kresťan

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 328022x
Priemerná čítanosť článkov: 2050x

Autor blogu

Odkazy